Ford julkistaa Genevessä Mustang BULLITT -erikoismallin Euroopan markkinoille; ensiesittelee uuden Edge SUVin ja KA+ Activen

Uusi, upea Ford Edge.
  • Uusi Ford Mustang Bullitt -erikoismalli juhlistaa Steve McQueenin tähdittämän elokuvan 50-vuotisjuhlaa Euroopan ensiesiintymisellä Geneven autonäyttelyssä. Mukaan on saatu McQueenin perheenjäseniä kolmannesta polvesta.
  • Mustang Bullitt -erikoismallin tuotanto alkaa Euroopassa kesäkuussa. Autossa on 5,0 litran V8-moottori, joka tuottaa 464 hv:n tehot ja jossa esitellään uusi kierrosnopeudentasaustekniikka
  • Uusi Ford Edge SUV Euroopan ensiesittelyssä urheilullisella ST-Line -mallilla, joka tarjoaa edistyksellisiä kuljettajaa avustavia järjestelmiä, uuden 238-hevosvoimaisen EcoBlue-dieselmoottorin ja ensiluokkaista mukavuutta
  • Uusi KA+ Active crossover-malli on myös ensiesittelyssä Euroopassa. Se on korkeampi, ulkoiselta olemukseltaan jykevä, siinä on edistyksellistä teknologiaa ja ensimmäistä kertaa myös dieselmoottorivaihtoehto. Auto ei tule myyntiin Suomessa.
  • Ford esittelee Genevessä myös Tourneo-henkilökuljetusmallit, jotka on uudistettu sekä sisältä että ulkoa ja tarjoavat muunneltavan istumajärjestyksen sekä kehittyneet voimansiirtojärjestelmät

GENEVE, 6.3.2018 – Ford käynnisti Geneven autonäyttelyn julkistamalla Euroopan markkinoille tulevan Mustang Bullitt -erikoismallin. Muita Fordin uutuuksia ovat uusi Edge SUV sekä uusi KA+ Active (ei myynnissä Suomessa).

Uusi Ford Mustang Bullitt ‑erikoismalli, joka kunnioittaa Steve McQueenin tähdittämän legendaarisen Warner Bros. ‑elokuvan 50-vuotisjuhlaa, esiteltiin Chase ja Madison McQueenin toimesta Geneven autonäyttelyssä. He ovat kolmannen polven McQueenejä.

Mustang Bullittin voimanlähteenä toimii Fordin 5,0-litrainen V8-moottori, jonka arvioitu teho on 464 hv ja vääntö 526 Nm. Autossa on uusi kierrosnopeudentasaustekniikka, joka mahdollistaa sulavat vaihteen vaihtamisen. Värivaihtoehtoina ovat Shadow Black -musta ja klassinen Dark Highland Green -vihreä.

“Ford Mustang Bullitt -erikoismalli herättää muistoja ainutlaatuisesta perinnöstä, jonka ylpeänä jaamme McQueenin perheen kanssa ja jonka tuomme ensimmäistä kertaa asiakkaiden saataville Euroopassa”, kertoo Steven Armstrong (Group Vice President and President, Europe, Middle East & Africa, Ford Motor Company).

Uusi Edge SUV on yhtiön teknisesti edistyksellisin maasturi, jossa on kattava valikoima kameroiden ja sensorien avulla kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka on suunniteltu tekemään matkoista mukavampia, vähentämään stressiä ja auttamaan kuljettajaa välttämään tai lieventämään törmäyksien vaikutuksia. Uudessa Edgessä on ensimmäistä kertaa Euroopassa myös uusi tehokas ja polttoainetaloudellinen 238-hevosvoimainen bi-turbo-versio Fordin 2.0-litraisesta EcoBlue-dieselmoottorista* yhdistettynä kahdeksanvaihteiseen automaattivaihteistoon, mikä tekee ajamisesta vaivatonta.

Ford tuo Geneveen myös täysin uudistetun, dynaamisen ja tyylikkään Tourneo-henkilökuljetusmalliston. Tilavat Tourneo Courier-, Tourneo Connect– ja Tourneo Custom -mallit tuovat tyyliä, kehittyneitä teknologioita ja edistyksellisiä moottoreita eurooppalaisille asiakkaille.

Fordin näyttelyosastolla voi myös tutustua uusimpiin LEGO®Speed Champions range -malliston tulokkaisiin, joita ovat M-Sport Ford Fiesta WRC -ralliauto sekä vuoden 1968 Ford Mustang Fastback.

Mustang BULLITT tulossa Eurooppaan

Se on yksi eeppisimmistä elokuvassa nähdyistä takaa-ajoista. Lähes 10 minuuttia kestävässä Warner Brosin “Bullitt”-elokuvan kohtauksessa seurataan Steve McQueenin ajoa 1968 Mustang GT fastbackillä hänen jahdatessaan kahta ammattitappajaa pitkin San Franciscon katuja.

Uusi Ford Mustang Bullitt on kunnianosoitus tälle kuuluisalle autolle. Sen voimanlähteenä toimii Fordin 5,0-litrainen V8-moottori, jossa on Open Air Induction ‑imujärjestelmä sekä Shelby Mustang GT350:stä lainatut imusarja, 87 mm:n kaasuläppäkotelo ja voimansiirron ohjausmoduulin kalibrointi.Fordin uusi kierrosnopeudentasaustekniikka tekee alasvaihdoista sujuvampia nostamalla hetkellisesti moottorin kierroslukua. Aktiiviventtiilillä varustettu pakoputkisto korostaa V8-moottorin tunnusomaista ääntä.

Erikoismallissa on 19-tuumaiset Torq Thrust -vanteet, punaiset Brembo™-jarrusatulat ja Bullitt-logolla varustettu polttoainetankin korkki. Autoon on saatavava Recaron urheilulliset istuimet ja kussakin Mustang Bullittissa on perinteisen Mustang-tunnuskilven paikalla yksilöllisesti numeroitu laatta kojelaudassa matkustajan puolella. Kunnioituksena alkuperäisen auton sisäverhoilua kohtaan vaihdekepissä on valkoinen biljardipallomainen nuppi.

Sisätiloissa on Fordin 12-tuumainen täysin digitaalinen LCD-näyttö. Auton 1 000-wattisessa huippuluokan B&O PLAY ‑äänentoistojärjestelmässä on 12 kaiutinta.

”Mikään ei vangitse Mustangin tunnelmaa ja sen tarjoamaa jännitystä samalla tavalla kuin Bullitt-elokuvan upea takaa-ajokohtaus”, Armstrong sanoi. ”Myöhemmin tänä vuonna myyntiin tulevassa uudessa Mustang Bullittissa on samanlaista potkua. Uusi Mustang Bullitt tekee saman tullessaan myyntiin tänä vuonna. Se on aiempaa tehokkaampi, siinä on hienoja uusia ominaisuuksia, kuten kierrosnopeudentasaustekniikka ja B&O PLAY -audiojärjestelmä ja se on Steve McQueenin tapaan hillityn tyylikäs.”

Ford sai McQueenin perheen lapsenlapset Chasen ja Madisonin mukaan uuden Mustang Bullittin Euroopan julkistamistilaisuuteen. Isänsä Chadin tuella he kunnioittivat Bullitt-elokuvan legendaarista takaa-ajokohtausta esiintymällä omassa takaa-ajokohtauksessaan Geneveä ympäröivillä Sveitsin Alpeilla.

Fordin näyttelyosastolla nähdään uuden Mustang Bullitin rinnalla Highland Green -värityksellä varustettu 1968 Ford Mustang GT, jossa on 6,4 litran V8-moottori eli sama malli, jolla Steve McQueen ajoi Bullitt-elokuvassa.

Hienostunut uusi Edge SUV

Uuden Edgen urheilullisessa ST-Line -mallissa on edistyksellinen etu- ja takaosan muotoilu, leveä verkkokuvioinen etusäleikkö, värikoodattu kori, jossa voimakkaat helmat ja vakiovarusteena 20-tuumaiset alumiinivanteet.

Uudessa Ford Edgessä lanseerataan kolme uutta kuljettajaa avustavaa järjestelmää Euroopassa:

  • Mukautuva vakionopeudensäädin Stop-and-Go -toiminnolla ja kaistanpitoavustin (Adaptive Cruise Control with Stop-and-Go ja Lane Centring Assist) auttavat ajoneuvoa säilyttämään sopivan ajomatkan edellä oleviin autoihin ja auttavat autoa pysymään keskellä kaistaa pitkien ajomatkojen aikana.
  • Törmäyksen jälkeinen jarrutus (Post-Collision Braking) auttaa vähentämään mahdollisen toisen törmäyksen vaikutusta laskemalla automaattisesti jarrupainetta ensimmäisen törmäyksen jälkeen. Ajoneuvon vauhdin hidastuminen voi vähentää matkustajien vammoja autoon kohdistuvaa lisävahinkoa.
  • Törmäyksenväistöavustin (Evasive Steering Assist) auttaa kuljettajaa väistämään pysähtyneitä tai hidastavia ajoneuvoja. Järjestelmä toimii kaupunki- ja maantienopeuksissa ja se käyttää tutkaa ja kameraa havaitsemaan edessä olevat hitaammin liikkuvat tai pysähtyneet ajoneuvot. Järjestelmä tehostaa ohjausta, jotta kuljettaja voi väistää ajoneuvoa kolarin uhatessa.

Uusi 238 hevosvoiman 2.0-litrainen EcoBlue-dieselmoottori saa parikseen uuden kahdeksanvaihteisen automaattivaihteiston, jossa on Adaptive Shift Scheduling- ja Adaptive Shift Quality Control -toiminnot. Yhdessä Ford Intelligent All Wheel Drive -nelivedon kanssa ne takaavat optimoidun ajokokemuksen. Vakiovarusteena oleva pakokaasujen jälkikäsittely vähentää NOx-päästöjä.

Langaton latausalusta mahdollistaa langattoman latauksen yhteensopiville laitteille, ja Ford SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän avulla kuljettaja voi hallita siihen yhdistettyjä älypuhelimia, ääntä, navigointia ja auton sisälämpötilaa äänikomennoilla sekä 8-tuumaisella värikosketusnäytöllä.

Asiakkaat voivat päivittää äänikokemusta edelleen uudella ensiluokkaisella B&O PLAY-äänentoistojärjestelmällä. Muita mukavuutta lisääviä ominaisuuksia ovat täysin muunneltava digitaalinen 3D-kojelauta, täyspitkä panorama-lasikatto, lämmitettävät ja viilennettävät etuistuimet sekä lämmitettävät takaistuimet ja ohjauspyörä.

“Autamme asiakkaitamme hallitsemaan vaihtuvia nopeuksia esimerkiksi ruuhkaliikenteessä käyttämällä edistyksellisillä kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Tuemme ajomukavuutta polttoainetta säästävällä uudella 2.0-litraisella EcoBlue-dieselmoottorilla sekä kahdeksanvaihteisella automaattivaihteistolla. Uusi Ford Edge on kaikkien aikojen vetoavin maasturimme jatkuvasti kasvavalle asiakaskunnallemme Euroopassa, jotka ovat siirtymässä SUVin omistajiksi, sanoo Roelant de Waard (vice president, Marketing, Sales and Service, Ford of Europe).

Täysin uudistettu Tourneo-henkilökuljetusmallisto

Tourneo Custom on Tourneo-malliston huippumalli, jonka tunnistaa uudesta, rohkeasta keulan muodosta. Siinä on täysin uudistetut sisätilat ja kahdeksan tai yhdeksän istuinpaikkaa. Tourneo Customissa on segmentissään ainutlaatuinen kuuden yksittäisen istuimen järjestelmä, joka on helposti muokattavissa konferenssimuotoon. Suurikokoisin Tourneo-malli on jo tilattavissa.

Tourneo Connectin uudet, polttoainetaloudelliset moottorit, kuten 1,5 litran EcoBlue-dieselmoottori* uudella kahdeksanvaihteisella automaattivaihteistolla tai 1,0 litran EcoBoost-bensiinimoottori* sylinterinlepuutustekniikalla ovat saatavana sekä viisi- että seitsemänpaikkaiseen malliin. Kuusivaihteinen manuaalivaihteisto on nykyään vakiovaruste. Tourneo Connectin uudistetut sisätilojen materiaalit täydentävät auton uutta ilmettä.

Kompaktin, viisipaikkaisen Tourneo Courierin moottorivalikoimaa on päivitetty ja kuusivaihteinen vaihteisto on nykyään vakiovaruste. Tourneo Courierissa on SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä sekä uudistettu keulan muotoilu.

Uusi Tourneo Courier ja Tourneo Connect ovat saatavana vuoden 2018 puolivälistä lähtien.

Uusi LEGO® Speed Champions -sarja

Esillä on myös pienempiä autoja. LEGOn suunnittelijat ovat luoneet upean M-Sport Ford Fiesta WRC -auton ja 1968 Ford Mustang Fastbackin LEGO®Speed Champions -mallistoon.

Uusi 203-palainen M-Sport Ford Fiesta WRC -pakkaus sisältää erilaisia vannevaihtoehtoja ja kaksi vaihdettavaa konepeltiä. Toisessa niistä heijastuu valokeilat kuin ajettaisiin yöllä, auton väritys on autenttinen ja kuljettajalla on päässään kypärä ja päällään ajohaalarit.

Fordin näyttelyosastolla voi otattaa itsestään kuvan todellisen kokoisen LEGO® Ford GT -kuljettajan kanssa palkintokorokkeella. 184 cm pitkä kuljettaja on rakennettu 67 252 legopalikasta. Sen rakentamiseen kului seitsemältä ammattirakentajalta 304 tuntia.

# # #

*Viralliset polttoaineen kulutus ja CO2-päästötiedot julkistetaan lähempänä myynnin alkamista.

**Ilmoitetut polttoaineen/energian kulutusluvut, CO2-päästöarvot ja sähköautojen toimintasäde on mitattu Euroopan komission direktiivien (EY) 715/2007 ja (EY) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Polttoainetehokkuuden lisäksi ajokäyttäytymisellä sekä muilla ei-teknisillä asioilla on vaikutusta auton polttoaineen/energian kulutuksen, CO2-päästöjen ja sähköauton toimintasäteen määrittämiseen. CO2 on pääasiallisin kasvihuonekaasu, joka on syynä ilmaston lämpenemiseen.

1.9.2017 alkaen joidenkin ajoneuvojen tyyppihyväksynnässä käytetään World Harmonised Light Vehicle Test Procedurea (WLTP) direktiivin (EU) 2017/1151 mukaisesti. Se on uusi, todenmukaisempi testitapa mitata polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä. 1.9.2018 WLTP korvaa täysin New European Drive Cyclen (NEDC), joka on nykyinen testitapa. NEDC:n ollessa vielä käytössä, WLTP:n mukaiset polttoaineen kulutus- ja CO2-päästötiedot muutetaan takaisin NEDC:n mukaisiksi. Joidenkin testin osien muututtua aiempien polttoaineen kulutuslukujen ja CO2-päästöarvojen välillä esiintyy vaihtelua, joten saman auton arvot voivat testitavasta riippuen olla erilaiset.

Ford Motor Company

Ford Motor Company on globaali yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Dearbornissa, Michiganissa. Yhtiö suunnittelee, valmistaa, markkinoi, huoltaa Ford-merkin alla henkilöautoja, kuorma-autoja, SUV-autoja ja sähköautoja sekä ylellisiä Lincoln-henkilöautoja. Lisäksi yhtiö tarjoaa rahoituspalveluita Ford Motor Credit Companyn kautta ja tavoittelee johtavia asemia sähkötoimisissa ratkaisuissa, autonomisissa autoissa ja mobiliteettiratkaisuissa. Ford työllistää noin 203 000 henkilöä ympäri maailmaa. Lisätietoja Fordista ja sen tuotteista sekä Ford Motor Credit Companysta löytyy osoitteestawww.corporate.ford.com

Ford of Europe valmistaa, myy ja huoltaa Ford-autoja 50 markkina-alueella. Sen palveluksessa työskentelee noin 52 000 henkilöä ja yhteisyritykset mukaan lukien noin 66 000 henkilöä. Euroopassa toimii myös Ford Motor Credit Company ja Ford Customer Service Division sekä 24 tuotantolaitosta, joista 16 Ford omistaa kokonaan tai on enemmistöomistaja ja 8 on yhteisomistuksessa muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäiset Ford-autot tuotiin Eurooppaan vuonna 1903 samana vuonna, jolloin Ford Motor Company perustettiin. Tuotanto Euroopassa aloitettiin vuonna 1911.

About Warner Bros. Consumer Products

Warner Bros. Consumer Products (WBCP), a Warner Bros. Entertainment Company, extends the

Studio’s powerful portfolio of entertainment brands and franchises into the lives of fans around the world. WBCP partners with best-in-class licensees globally on an award-winning range of toys, fashion, home décor, and publishing inspired by franchises and properties such as DC, J.K. Rowling’s Wizarding World, Looney Tunes and Hanna-Barbera. The division’s successful global themed entertainment business includes groundbreaking experiences such as The Wizarding World of Harry Potter and Warner Bros. World Abu Dhabi (opening 2018). With innovative global licensing and merchandising programs, retail initiatives, promotional partnerships and themed experiences, WBCP is one of the leading licensing and retail merchandising organizations in the world.

BULLITT and all related characters and elements © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. (s18)

About the LEGO® Group

The LEGO Group is a privately held, family-owned company with headquarters in Billund, Denmark, and main offices in Enfield, USA, London, UK, Shanghai, China, and Singapore. Founded in 1932 by Ole Kirk Kristiansen, and based on the iconic LEGO® brick, it is one of the world’s leading manufacturers of play materials.

Guided by the company spirit: ”Only the best is good enough”, the company is committed to the development of children and aims to inspire and develop the builders of tomorrow through creative play and learning. LEGO products are sold worldwide and can be virtually explored at www.LEGO.com.

For more news from the LEGO Group, information about our financial performance and responsibility engagement, please visit http://www.LEGO.com/aboutus.

LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, DUPLO, BIONICLE, LEGENDS OF CHIMA, DIMENSIONS, the FRIENDS logo, the MINIFIGURES logo, MINDSTORMS, MIXELS, NINJAGO and NEXO KNIGHTS are trademarks of the LEGO Group. ©2018 The LEGO Group.