Autocom on kokonaisvaltainen ratkaisu ajoneuvon diagnosointiin

Etenkin monimerkkikorjaamoissa on nykyään huutava tarve pätevälle ajoneuvon diagnostiikkalaitteistolle, sillä nykyautoissa on yhä useampia järjestelmiä ja monimutkaisempaa elektroniikkaa, mitkä yhdessä voivat tehdä auton vikojen paikantamisesta erittäin haastavan ja aikaa vievän operaation. Kahan jälleenmyymän Autocom-diagnostiikan avulla pääset pureutumaan ajoneuvon järjestelmien toimintaan ja vian paikantaminen onnistuu nopeasti.

Autocom-diagnostiikkalaitteisto koostuu ajoneuvoon kiinnitettävästä CDP+-testeristä ja CARS-, TRUCKS- tai GENERIC-ohjelmasta. CDP+-testeri liitetään ajoneuvon OBD-pistorasiaan, minkä jälkeen se lähettää ajoneuvon tiedot langattomasti tietokoneelle ja ohjelman avulla pääset analysoimaan testerin välittämiä tietoja. Autocom-ohjelmiin päivitetään säännöllisesti uusia ajoneuvomalleja ja toimintoja. Laite toimii sekä uusissa että vanhoissa ajoneuvoissa.

Autocom-diagnostiikkaohjelmat

  • CARS-ohjelmalla voit suorittaa mallikohtaisen diagnoosin henkilöautoille ja kevyille pakettiautoille. Ohjelmaan voit syöttää malleja vuodesta 1988 lähtien. Ohjelmassa on yhteensä noin 50 ajoneuvomallia.
  • TRUCKS-ohjelmassa voit diagnosoida kevyitä ja raskaita kuljetusajoneuvoja, busseja ja asuntoautoja. Ohjelmassa on yhteensä 37 mallia vuodesta 1995 alkaen.
  • GENERIC-ohjelma on luotu lakisääteisiä, päästöihin liittyviä diagnooseja varten. GENERIC sisältyy CARS- ja TRUCKS-ohjelmiin.

CDP+ ja kaikki diagnosointiohjelmat ovat Autocomin kehittämiä. Tuotteet on kehitetty Ruotsissa. Autocom-ohjelmien lisenssejä on mahdollista ostaa aina vuodeksi kerrallaan tai pakettina, johon sisältyy CDP+-testeri ja 12 kuukauden tai 36 kuukauden ohjelmistolisenssi.

Autocom-diagnostiikan käytännöllisiä ominaisuuksia

Autocom on nopea ja luotettava tapa diagnosoida ajoneuvoja ja sen perimmäinen tarkoitus on tehdä korjaamon arjesta sujuvampaa ja saada toimintaa tehostettua. Tässä siis listattuna järjestelmän tärkeimpiä ominaisuuksia ja hyötyjä näiden väitteiden tueksi.

Flight Recorder

Flight Recorder –toiminnolla voit kerätä tietoa ajoneuvon käyttäytymisestä ajon aikana; otat vain CDP+:n mukaan, kun lähdet koeajamaan autoa. CDP+ on varustettu sisäisellä muistilla, joten ajon jälkeen voit ladata tallenteet diagnosointiohjelmaan ja analysoida auton toimintaa ajossa. Flight Recorder –toiminto helpottaa vian paikantamista etenkin silloin kun ajoneuvon viat liittyvät nopeuksiin tai esimerkiksi epätasaisella tiellä ajamiseen.

ISS

ISS on toiminto, joka antaa nopeasti yleiskuvan auton tilasta ja lyhentää siten myös vikojen etsintään kuluvaa aikaa merkittävästi. ISS käy nopeasti läpi kaikki ajoneuvon järjestelmät ja ilmoittaa värikoodein, missä järjestelmissä löytyneet vikakoodit sijaitsevat. Kun tiedät, missä vika sijaitsee, voit suorittaa kattavamman diagnoosin halutulle järjestelmälle.

OBD-toiminnot

OBD-toiminnoissa on paljon erilaisia, valmiita vaihtoehtoja ajoneuvon sovituksiin ja säätöihin, joten mekaanikko pystyy tutustumaan mahdollisiin vaihtoehtoihin jo ennen kuin kyseinen auto on saapunut korjaamolle. Toiminnoista löytyy myös vaihe vaiheelta eteneviä toimintaohjeita, jotka avustavat tehtävän suorittamisessa. OBD-toimintojen avulla voit suunnitella toimintaasi tehokkaasti ja valmistautua hankalampiin tilanteisiin jo etukäteen.

OBD-toiminnot on erityisen kätevä myös silloin, kun et tiedä, mihin ohjainjärjestelmään jokin ajoneuvon toiminto kuuluu. Esimerkiksi avaimen ohjelmointi sijaitsee joissain automalleissa käynnistyksenestossa, kun taas joissain muissa malleissa se sijaitsee toisessa järjestelmässä.

Raportointi

Jotta ajoneuvon omistajalle tulee luottavainen olo, on tärkeää pystyä osoittamaan, mitä ajoneuvolle on tehty. Ohjelmassa olevaan raportointitoimintoon voit syöttää vikakoodeja monista ohjausjärjestelmistä sekä lisätä kaavioita ja arvoja. Ohjelmassa saat tulostettua ammattimaisia raportteja yrityksesi logolla ja yhteystiedoilla varustettuna.

Raportointi-toiminnossa on myös mahdollista lisätä omia kommentteja ja tallentaa raportit arkistoon. Tallentamalla kaikki raportit arkistoon saat hyvän katsauksen ajoneuvon huoltohistoriasta, kun se seuraavan kerran tuodaan korjaamolle. Raportin avulla on myös helppo selostaa ajoneuvolle tehdyt toimenpiteet asiakkaalle.

CDP+-testerin muotoilu ja ominaisuudet

Koska CDP+ on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä korjaamoilla, siinä on suojaava, kuminen pinta ja kaikki liitännät on peitetty suojakansilla. Pieni, mutta käytännöllinen, ominaisuus on testerin kaapelissa oleva koukku. Koukun avulla CDP+:n saa ripustettua käytön yhteydessä sivuikkunaan tai korjaamovaunuun säilytystä varten.

Jotta CPD+-testerin käyttö olisi mahdollisimman yksinkertaista, laite on varustettu merkkivaloilla, jotka viestittävät, missä kohtaa diagnoosia ollaan menossa. Myös testerin johdossa on led-valo, jonka avulla OBD-pistorasia löytyy, vaikka se sijaitsisi pimeässä ja hankalassa paikassa. CDP+-testeriä voidaan käyttää kaikenlaisiin ajoneuvoihin, sillä vaikka ajoneuvossa ei olisikaan standardia, 16-napaista pistoketta, tuotteeseen on saatavilla erilaisia adapterikaapeleita.